Sjørøvertokt | del 1

Fredag 19. juli 2012 ble Kværnerdalen barnehage kapret av sjørøvere. I en time var det ingen barnehage, men en sjørøverøy. På denne sjørøverøya var det en fort som huset 30-40 småpirater ledet av piratene Sølvstrupe og Gullmund. Slik starer historien om to venner og en skatt:

Sølvstrupe og Gullmunn

«Sølvstrupe!!! Sølvstrupe!!» brøler Gullmunn når han kommer springende ut av sjørøverfortet. Småpiratene strømmer til og en spørr: «Hva er det??? Har noe skjedd?» -«Jeg og Sølvstrupe stjal et skattekart fra Kaptein Sabeltann, men så begynte vi å krangle om kartet. Vi fikk en del hver før han stakk» svarer Gullmunn og viser frem sin del av kartet med en gull-X på. «Uten den andre delen finner jeg ikke skatten»

Gullmunn og småpiratene begynner å lete etter Sølvstrupe. Plutselig ser en det røde hodet hans! Piratene strømmer til for å fange han. Men han klarer å hoppe over et gjerde. Gullmunn tar frem sverdet og forsetter etter han. Gullmunn og Søvstrupe starter en intensiv sverdkamp, men igjen klarer Sølvstrupe å stikke av. To av småpiratene klarer å få tak i beinet hans, men Gullmunn sitter fast! Sølvstrupe klarer til slutt å få seg løs, men det gjør også Gullmunn.

Jakten fortsetter og sjørøverne begynner å merke sverdkampen i armene. Men så kommer vendepunktet: Sølvstrupe får tak i bøtte sand og kaster det i ansiktet på Gullmunn. Alle stopper opp. Det er helt stille på sjørverøya.

«Hvorf… hvorfor gjorde du det!» sier Gullmunn med tårer i øynene «Nå har jeg masse sand i øynene… og… og… på skjorta. Vondt var det også!» Gullmunn er åpenbart furten, og synes dette ikke var noe særlig. «Det var dårlig gjort» sier en av småpiratene. Sølvstrupe vet ikke helt hva han skal gjøre. «Si unnskyld!» sier en annen.

Litt nervøst går Sølvstrupe bort til Gullmunn. «eeehhh. Gullmunn?… Gullmunn?» Sølvstrupe legger en hånd på skulderen hans. «Du…? Jeg mente det ikke… Unnskyld, Gullmunn» sier han og er åpenbart lei seg.

Det tar litt tid, men til slutt utbryter Gullmunn: «Du kan ikke bare gjøre slik!  Det er dårlig gjort. Tenk om… tenk om… Tenk om jeg hadde blitt blind!» Sølvstrupe ser ned i bakken med det ene øyet sitt. «Det tenkte jeg ikke på…» Han sparker noen småsteiner. «Unnskyld, Gullmunn…» De ser på hverandre. «Du Gullmund? Hva om vi setter sammen kartet igjen, og så finner vi skatten? … Sammen?» sier Sølvstrupe.

Gullmunn skuler på Sølvstrupe… «Greit!» og ansiktet hans deler seg opp i et digert glis. «Hvem er med oss?» roper han til småpiratene. «ARRRRR» jomer det fra alle småpiratene. De er klare for skattejakt

…fortsettelse følger…

Sjørøvertokt | del 1

Reklamer

One response to “Sjørøvertokt | del 1

  1. Tilbaketråkk: Sjørøvertokt | del 2 | Kværnerdalen barnehage

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s