Sjørøvertokt | del 2

Sjørøvertokt | del 1

Dette har skjedd…
Sølvstrupe og Gullmunn har stjålet et skattekart av Kaptein Sabeltann. Men etter en krangel får de med seg hver sin del. Tilbake på sjørøverfortet får Gullmunn med seg småpiratene på å lete etter Sølvstrupe. De finner han og en sverdkamp som går inn i historiebøkene utspiller seg. Etter en lang og slitsom kamp tyr Sølvstrupe til skitne triks og kaster sand i øynene på Gullmunn. Sølvstrupe må si unnskyld til Gullmunn, og etter litt om og men blir de venner igjen, og klare til skattejakt. Og slik er fortsettelsen…

Sjørøverkartet

“Hvem er med oss?” roper Gullmunn til småpiratene. “ARRRRR” jomer det fra alle småpiratene. «Hva?? Hørte ikke?» skriker Sølvstrupe. «AAARRRRRRR» ruver det fra småpiratene så måker og albatrosser flykter. «Nei, nei, nei» utbryter Gullmunn, «dette er ikke godt nok. Hvis vi skal ha dere med på denne farlige reisen, må dere vise oss at dere er småpirater verdige. En gang til!!»

Brølet fra småpiratene får sjørøverborgen til å løfte seg, og lande med et dunk. Nå er det ikke bare fulger som flykter, små- og storvilt rømmer fra den lille skogen. Til og med sjøuhyret som ligger å sløver på stranden tar tentaklene fatt og sprutsvømmer med et forskremt uttrykk i 7 av 8 øyner.

Det er ingen tvil. Småpiratene er verdige en ekte gulljakt.

Gullmunn samler sammen småpiratene, det er et problem… Hvordan skal kartet settes sammen? Verken han eller Sølvstrupe så hvordan det så ut før de reiv til seg hver sin del. «Men se nå her» sier en av piratjentene «hvis vi ser hvor de prikkete linjene passer sammen, så klarer vi det». «Ahhh, lurt» sier Sølvstrupe «og nå må vi finne hakke og spade!»

De finner frem det nødvendige utstyret, og tar fatt på den farlige veien. «Har vi med sekstanten??» spør Gullmunn. «Sekstant?? Hva er det» lurer en av småpiratene på. «Ja, altså… det er… en slik. eh… sak, eller ting. Samma det! Vi klarer oss ute»

Så er de i gang. De snur og vender på kartet for å finne ut hvor de skal dra. Til slutt blir kursen staket ut. Veien er kronglete, og rundt hvert et tre kan det lure en fare. Piratene tar en stor runde rundt Kvikksand(kassa) før de kommer til Skallebanktoppen. Noen av piratene springer ned bakken, for der ser de skatten. På bakken ligger det strødd rundt blanke fine diamanter! Men vent litt, er det diamanter??? Småpiraten tar de opp. «Det er jo bare haggel…». Gullmunn er ikke så sikker, så han fyller lommene sine.

Så er de fremme ved østspissen av øya. Gullmunn klatrer opp på gjerdet som går rundt øya. «Piratkamerater! Vi har nå kommet til den farligste delen av skattejakten vår. Forran oss ligger Piratbukta. Vi må være veldig forsiktige, for dette er fiendtlig farvann»

Plutselig ser Gullmunn et skip! «Fort, kom dere ut av syne!! Et fiendtlig skip». Alle småpiratene kaster seg ned. Ikke bare et, men to skip suser nedover bukta. Er det Kaptein Sabeltann som er på jakt etter skattekarttyvene??? Eller er det politiet som er på sjørøverjakt??  Gullmunn speider innover. Kysten er klar.

Tøffe sjørøvere begynner å vasse over bukta. Det tar tid når 30-40 sjørøvere skal over. Men plutselig ser de i horisonten er nytt fiendtlig skip! Og det kommer nærmere og nærmere. Alle er enda ikke over. Er det kanoner de ser på sidene???

…fortsettelse følger…

Reklamer

One response to “Sjørøvertokt | del 2

  1. Tilbaketråkk: Sjørøvertokt | del 1 | Kværnerdalen barnehage

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s