Sjørøvertokt | del 3

Dette har skjedd…
De to piravennene Sølvstrupe og Gullmunn har kranglet over et skattekart, og blitt venner igjen. De og småpiratene har lagt ut på en farlig skattejakt på sjørøverøya. Da de kom på østspissen måtte de komme seg over Piratbukta, ei bukt som patruleres av fientlige skip. Piratene gjemmer seg til kysten er klar. 30-40 pirater starter overfarten…

Graveklar

 Det tar tid når 30-40 sjørøvere skal over. Men plutselig ser de i horisonten et nytt fiendtlig skip! Og det kommer nærmere og nærmere. Alle er enda ikke over. Er det kanoner de ser på sidene? «Fort fort» roper Gullmunn, mens han febrilsk veiver til de som står på den andre siden. Skipet er nærme nå, så nærme at piratene kan lukte mat fra byssa… Bønnestuing.

Sølvstrupe har kommet seg over og speider over til den andre siden og mot båten som kommer nærmere og nærmere. Plutselig glimter han i øynene og brystkassen hever seg. Han legger på sprang ut i bukta med sverdet trukket. «Stoooooopp! Stoooooopp!» Han lukker øynene, men står stødig foran båten. Når han åpner øyet ser han at skipet har stoppet, og er så nærme at han ser rett inn øynene på galionsfiguren (en smekker havfrue)

Når alle har kommet seg over bukta går Gullmunn til Sølvstrupe. «Det der var noe av det tøffeste du har gjort! Men tenk om det var en av skutene til kaptein Sabeltann??» Sølvstrupe gliser. «Men det var det ikke. Jeg så at det var en lasteskute. Stavet meg fram til at det sto Karibien Cargo på siden». «Du er ikke bare tøff…» sier Gullmunn «Smart er du også». Sølvstrupe sier seg enig i det og de fortsetter vandringen.

Sjørøverskaren beveger seg sakte og sikkert med hjelp av kartet. Gjengen vår må gjennom kratt, ned «Den bratte bakken» og gå slalom gjennom «Tre på rekker». Etter hvert ser de i horisonten «Blåskjegghjulet» som stikker opp nede i tåkedalen. «Der er det!» roper en av småpiratene. De smyger seg bort til hjulet. Ingen fare i sikte, så de bruker tid til å betrakte denne magiske gjenstanden. «Fantastisk! Men skjønner ikke hvordan de får den blå kula til å henge i løse lufta» sier Sølvstrupe. «Ikke jeg heller» sier en av småpiratene «eller hvordan de har fått den til å gløde blått hele tiden». «Kom igjen, vi må videre» sier Gullmunn. Piratene blir vekket ut av transen og fasinasjonen og begir seg videre.

Et lite stykke videre stopper småpiratene for å sjekke kartet. «Nå nærmer vi oss Søppelmonsteret» sier kartbæreren. «Oi! Hvordan skal vi klare å komme oss forbi det monsteret der?» sier Gullmunn. Mens de tenker over det ser de Søppelmonsteret og den svære kjeften hans som gaper og grynter. «Hmmm, jeg har en plan» sier en av småpiratene «hva om vi samler sammen masse søppel, og så mater vi den med det. Jeg tenker… siden det heter søppelmonster, kan det være det den liker?» Piratene er enige om at det er den beste planen de har og starter å finne søppel og gamle vrakrester som er blitt blåst på land.

Og planen funker. Søppelmonsteret fikk mat og litt kløing på magen og sovnet søtt. «Nå er vi nærme!» utbryter Sølvstrupe «Her er det 10 sjørøverskritt nordover, og da skal vi være fremme!» «Arrrrrrrr» jomer det fra piratene

Sølvstrupe skritter opp 10 skritt, og de begynner å grave. Etter en stund utbryter en: «Men her er det jo ingen ting???» Hva? Har kaptein Sabeltann lurt Sølvstrupe og Gullmunn? Er det ingen skatt?

Fortsettelse følger…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s