Skjørøvertokt | del 4

Dette har skjedd…
Piratvennene Sølvstrupe og Gullmunn har rappet et skjørøverkart fra Kaptein Sabeltann. De har begitt seg ut sammen med 30-40 småpirater, på en reise fra sjørøverfortet og ut i en stor og farlig verden, en verden med ulent terreng og farer rundt hvert en stein. Like etter de har fått Søppelmonsteret til å sove, teller de 10 skritt og begynner å grave.

Hva skuler seg her?

Hva skjuler seg her?

Sølvstrupe skritter opp 10 skritt, og de begynner å grave. Etter en stund utbryter en: “Men her er det jo ingen ting???”. Sølvstrupe og Gullmunn får et tomt blikk i øynene, og skuffelsen lyser fra ansiktene. Gullmunns øyner smaler før han kaster seg over Sølvstrupe. «Du!!! Du har stjælt skatten!»

«Hei! Hei! Hei!!! Stopp!» kommer det fra en av småpiratene, «sto det ikke skjørøverskritt??» Gullmunn og Sølvstrupe stopper opp, reiser seg og titter på kartet. «Ja… Det var jo det jeg tok» sier Sølvstrupe bestemt. «Jeg synes det så mer ut som museskritt» kommer det fra småpiraten, og resten nikker og sier seg enig.

Etter litt småfurting blir Sølvstrupe enig om at han skal prøve igjen, og denne gangen ordentlig. Og der… Midt under foten på det 10 skrittet hører han at det knaser. «Et kryss av skjell!!! Her er det»! Her er det!» roper Sølvstrupe.

Alle tar frem spader og hakker og begynner å grave. Etter en stund, når sola står akkurat så lavt at den blir rødglødende, hører de et dunk. De av småpiratene som hadde begynt å kjede seg, spretter opp og kommer strømmende.

«Hehe… Endelig, her er den» hvisker Gullmunn, og det glitrer i øynene hans. De tar sakte opp kisten, før de brekker det opp med et kubein. Og der. Gull og diamanter lyser opp, og det er ikke en eneste pirat som ikke gliser fra øre til øre. Gullmunn smekker igjen kista. «Nå må vi finne ut hvordan vi skal dele skatten! Alle kapteinene samles… Det er deg Sølvstrupe… og meg.» De går et stykke unna. «Du, Sølvstrupe» hvisker Gullmunn «nå springer vi og så sitter småpiratene med skjegget i mailboksen…» Begge gliser.

Men plutselig ser de at at småpiratene står i ring rundt dem. De ser nærvøst på hverandre før Sølvstrupe utbryter: «JA, da gjør vi det slik, deler likt!» I ekte sjørøvertradisjon utbryter småpiratene et øredøvende «Ahrrrr»

Og der slutter Sjørøvertoktet som et godt sjørøvertokt ofte gjør. Med saltmat, sjømat og penger og gull. Og sjørøverfesten varte til langt på morgenkvisten…

Gull og diamanter

Gull og diamanter!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s